Можем да видим изгрева!

Бавно, бавно, дните минават тихо, а зимните нощи ще стават все по-къси, отстъпвайки място на дългите и скоро топли дни.

Природата ще се събуди и пролетта със своите цветове и звуци ще превземе света около нас.
Нашите гълъби също знаят, че моментът на състезанията наближава и сякаш водени от невидима ръка, ще започнат да се подготвят: търсят да се чифтосват, много са по-активни и шумът в гълъбарника се увеличава от ден на ден. Любителите на гълъбите, които през дългата зима са мечтали за така желаните трофеи, скоро ще имат възможността да преминат от мечти към реалност и да премерят сили със своите колеги.

Е, за да се подготвите за битка, имате нужда от подготовка преди състезанията и за това можем да ви дадем няколко полезни съвета:

  • Направете серия от изследвания на гълъбите, за да сте сигурни, че са здрави и дайте лекарства само ако е необходимо!
  • Не използвайте много добавки и още по-малко лекарства. Нищо в излишък не е здравословно!
  • Направете стратегия за подготовка до състезанието според това, което искате да постигнете. Ако се състезавате на случаен принцип с надеждата да „спечелите някое състезание“, знайте, че тази стратегия не работи!
  • Обърнете внимание на тренировките в началото на сезона, когато времето е все още студено, с големи температурни разлики между деня и нощта. Гълъбите трябва да се обучават постепенно, без претоварване. Претоварването на мускулите през това време може да се види по-късно, когато е… твърде късно!
  • Доброто възстановяване след състезанието е източникът за спечелване на следващото състезание! Напразно се опитвате да подготвите гълъбите за следващото състезание, ако не бъдат правилно възстановени. Ще губите излишно време и пари.
  • Наблюдавайте гълъбите си! Те ще ви покажат какво точно искат от вас, за да се чувствате удовлетворени и да се радвате да работите с тях!

Вече можете да видите изгрева от първото състезание! Вашите гълъби ще бъдат в транспортното средство, готови за излитане. Техният успех сега зависи от вас! Ще бъдеш ли готов?